حسن روحانی از حل و فصل مسائل اصلی با آمریکا خبر داد

درحالیکه عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران در ارزیابی از وضعیت مذاکرات وین گفته، هنوز مذاکرات دشواریهای زیادی دارد و ما به موضوعات اصلی مورد اختلاف رسیدیم، حسن روحانی رییسجمهوری ایران در نشست هیات دولت بار دیگر بر قریبالوقوع بودن توافق احیای برجام تاکید کرد و گفت: «مسائل اصلی ما با آمریکایی ها در وین حل و فصل شده و چند نکته فرعی باقی مانده است.»
روحانی روز چهارشنبه ۱۲ خردادماه، ابراز امیدواری کرد که مذاکرت تا پیش از پایان دولت او به نتیجه برسد.
روحانی پیشتر نیز درباره به نتیجه رسیدن سریع گفتوگوهای وین با هدف احیای برجام ابراز امیدواری کرده بود با این حال مقامهای دیپلماتیک میگویند هنوز موضوعهای کلیدی حلنشده در مذاکرات باقی است.
دور پنجم مذاکرات کمیسیون مشترک برجام از هفته پیش در وین آغاز شده است.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در مذاکرات وین نیز با تایید ارزیابی عراقچی گفت: «مسائل برجسته باقی مانده نسبتا پیچیده هستند. برای یافتن راه حلها یک رویکرد بسیار خلاقانه و مسئولانه لازم است.»
مذاکرهکنندگان ایرانی تاکید دارند که این گفتوگوها تحت تاثیر انتخابات ریاستجمهوری قرار ندارد.
وزیر خارجه آمریکا نیز در مورد تاثیر نتایج انتخابات ایران بر مذاکرات وین اعلام کرده: روشن است که رهبر در سیستم ایران تصمیمگیرنده است و او کسی است که تصمیمات بنیادین و اساسی در مورد رویکرد ایران را اتخاذ میکند.