
شبکه کلمه| مولانا عبدالحمید، امام جمعه زاهدان بعدازظهر چهارشنبه (۱۷ اسفند ۱۴۰۱) با برگزاری جلسهای با طایفۀ «شهبخش» در مسجد مکی با تاکید بر اینکه «مشکلات و خواستههای اصلی ما “ملی” هستند»، گفت: ما چهلوچهار سال است فریاد میزنیم که به مشکلات و گرفتاریها رسیدگی شود، تبعیض برداشته شود، اقتصاد بهبود یابد، مشکلات اقوام، مذاهب، ادیان و اقلیتهای دینی و مذهبی حل شوند و مشکلات و مسائلی که در زاهدان رخ داده است نیز رسیدگی و حل شوند.
ایشان افزود: ما میگوییم که امنیت استان بههم نخورد و حرف زده شود؛ چنانکه نزدیک به شش ماه است مردم زاهدان مطالبات و مشکلاتشان را با شعار و بیانیه و گفتوگو و سخنرانی در نماز جمعه مطرح کردهاند و همین بهترین روش است. ما اندازۀ سر مویی از حق تجاوز نمیکنیم و به شدت تلاش میکنیم که برخورد و درگیری پیش نیاید. حق ما هم باید محفوظ باشد و حقوق دیگران هم محفوظ باشد. اگر به حق یک اهلسنت تعدی شود ما را میرنجاند و اگر به یک شیعه تعدی شود بیشتر ما را آزار میدهد.
مولانا عبدالحمید در فرازی دیگر از سخنانش در واکنش به برخی اتهامات گفت: ما به هیچ دولت و به هیچکسی جز الله وابسته نیستیم. ما وابستۀ الله تعالی و دلدادۀ محمد رسولالله هستیم. ما فقط طرفدار حق و حقوق قوم یا مذهب خود و حتی فقط طرفدار مسلمانان نیستیم، بلکه برای ما انسانیت مطرح است و معتقدیم کسی که حتی خدا را هم قبول ندارد حق و حقوقی دارد و نباید حقش پایمال بشود. ما هدایت و آبادانی دنیا و آخرت ملت ایران و همۀ انسانها را میخواهیم.
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانشان از اتفاقات و حوادث دنیا با عنوان «آزمایش» یاد کردند و گفت: تمام اتفاقات و حوادث دنیا آزمایش و امتحانات الهی برای تربیت انسانها هستند. حادثۀ جمعه خونین زاهدان نیز بدون شک یک آزمایشی از جانب پروردگار بود که در این حادثه جمعی از مردم نمازگزار جام شهادت را نوشیدند و در شهادت آنها ذرهای شک و تردید وجود ندارد، زیرا در این حادثه مردمِ ما مرتکب هیچ گناهی نشده بودند.
ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: مردمِ ما اگرچه در این حادثه مظلوم واقع شدند، اما ذلیل نشدند و حق و حقوق خودشان را فریاد زدند و گفتند که این جنایت باید محکوم شده و قاتلان و عاملان در هر ردهای که هستند باید مجازات شوند. ما از شما مردم عزیز سپاسگزاریم که در کنار حق ایستادید. البته از آن طرف هم قدمهایی برداشته شده و پذیرفتهاند که در این حادثه ظلم و فاجعهای رخ داده است. البته این قدمها ناکافی بوده است.
مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم حفظ حرمت مساجد و اماکن مذهبی نیز تاکید کرد و گفت: حرمت مساجد و اماکن مقدس مذهبی باید هم از سوی مردم و هم از سوی نیروهای دولتی و نظامی حفظ شود، زیرا مسجد و نماز حرمت دارند و حرمت آنها مانند حرمت کعبةالله است. همان حرمتشکنی که در روز جمعه در مصلای زاهدان رخ داد و مردم مورد هدف قرار گرفتند باید برای همه درس باشد.
در همین حال مولانا عبدالحمید، در این جلسه ضمن تشکر از «ابراز محبت و احساسات» و «حمایت» تمام طوایف سیستانوبلوچستان و عموم مردم ایران، با اشاره به تصمیم بسیاری دیگر از طوایف بلوچ مبنی بر حضور در مسجد مکی برای اعلام حمایت مجدد، اظهار کرد: بعضی از طوایف اطلاعیه و پیام دادهاند که میآیند، ازجمله طایفۀ «نارویی» ؛ از ابراز احساسات همۀ شما سپاسگزاریم و ناراحتی و نگرانی شما را نیز درک میکنیم، اما همین محبت و دعای خیر شما کافی است و إنشاءالله اتفاقی پیش نمیآید. ما به مردانگی و محبت و اخلاص همه طوایف واقفیم؛ چنانکه مدتی قبل نیز آمدید و محبت خودتان را نشان دادید. ما ضمن توصیۀ تمام طرفها به رعایت احتیاط، به شما اطمینان میدهیم که مطالبات در چهارچوب منطق ادامه دارد.