
شبکه کلمه| حمیدرضا محمد آبراهه، افسر واحد ۸۵۳ وزارت اطلاعات در تانزانیا است که جمهوری اسلامی برای سوءاستفاده از بلوچهای آفریقا در مسیر تروریسم، از دریچه همکاری اقتصادی در این کشورها به وی ماموریت داده بود تا نفوذ کند.
بنا به گزارش شبکه ایران اینترنشنال، کار حمیدرضا محمد آبراهه ایجاد یک شبکه مخفی غیر رسمی با هدف جذب عوامل و ترویج فعالیتهای وزارت اطلاعات در آفریقا برای نفوذ در دولتهای محلی، فعالیتهای تروریستی و ربودن و حذف اهداف غربی در قاره آفریقا بوده است.
حمیدرضا محمد آبراهه، با نام مستعار «حمید سالاری»، آبان ماه در دارالسلام دستگیر شد. او ۴۵ ساله و اهل زابل است و ۱۵ سال با وزارت اطلاعات همکاری داشته است.
در ۱۵ آذر ۱۴۰۱، وزارت مهاجرت تانزانیا در بیانیهای از اخراج یک شهروند ایرانی به نام حمیدرضا محمد آبراهه خبر داد، که به گفته این وزارتخانه با مجموعهای از اسناد جعلی، از جمله یک سند جعلی ازدواج، ویزای چندگانه دریافت کرده بود.
طبق فیلم بازجویی حمیدرضا محمد آبراهه ، این مامور اطلاعاتی جمهوری اسلامی گفت: «وزارت اطلاعات هر سرویس یا کاری از من بخواهد، باید آماده کنم… شما هر کاری را که بخواهید، بعد از سه سال میتوانید انجام دهید.»
او افزود: «وظیفه اصلی من این است که باید در یک طرح پنج ساله و بعد ۱۰ ساله، برای وزارت اطلاعات شبکهای را ایجاد کنم تا بتوانند هر کاری که میخواهند در اینجا انجام دهند.»
حمیدرضا محمد آبراهه در این بازجویی گفت: «من به عنوان حمید سالاری باید این سه پله را درست کنم: آدمها را پیدا کنم، آدمها را سر جایشان قرار دهم و تصویبشان کنم. آنها باید زبان یاد بگیرند، مدارک هویتی بگیرند، باید بتوانند تحرک داشته باشند و باید با آدمهای بزرگ تا آدمهای پایین ارتباط بگیرند.»
حمیدرضا آبراهه با وجودی که از تبار و کولی های سیستانی و شیعه است، در تانزانیا خود را بلوچ و سنی مذهب معرفی میکرد تا وارد جامعه بلوچهای تانزانیا شود.در تانزانیا بیش از سی هزار بلوچ وجود دارد که شامل تاجران و مقامات ارشد این کشور هستند.
گفتنی است که این افسر وزارت اطلاعات در بازجویی، از برنامه تهران برای اقدام علیه منافع آمریکا، اسراییل، عربستان سعودی و جمهوری آذربایجان اعتراف کرده است.